• Nieuws

Over: rapporten, digitale koffie ochtend over het toetsen, op-tijd-kom-actie van de leerplichtambtenaar, werkzaamheden in de buurt en naschoolse activeiten

Rapporten
Door de lockdown is de planning van de citotoetsen en de rapporten opgeschoven. De rapportgesprekken zullen nu in de week van 12 april plaatsvinden. We kunnen nog niet zeggen of deze gesprekken ‘live’ of via Teams zullen plaatsvinden. U krijgt natuurlijk via onze Parro app hier nog informatie en een uitnodiging voor. Afgelopen jaren werd het rapport tijdens het rapportgesprek gegeven aan de ouders. Dit gaat veranderen. Vanaf dit jaar geven we de rapporten de vrijdag voor de week van de rapportgesprekken mee. Zo kunt u thuis alvast het rapport inkijken voorafgaande aan het gesprek. Het rapport wordt op 9 april aan uw kind meegegeven.

Digitale koffie ochtend over het toetsen
Afgelopen woensdag was er voor het eerst in lange tijd een koffieochtend, digitaal weliswaar. Sandra van Vliet en Marieke Bouber hebben een presentatie gegeven over het (adaptief) toetsen. Er waren in totaal 30 ouders aanwezig. Het was even wennen om dit digitaal te doen, maar uiteindelijk was het een goede bijeenkomst en fijn elkaar op deze manier te kunnen treffen. Over een paar weken zullen we weer een digitale koffie ochtend houden en dan zal Sandra vertellen over waar we op school mee bezig zijn. Zet u 7 april om 9 uur in de agenda?

Op-tijd-kom-actie van de leerplichtambtenaar
Vanwege de coronamaatregelen komen de kinderen gespreid op school. De lessen beginnen om 8.35 uur. Dat betekent dat uw kind in de klas moet zijn.
De leerplichtambtenaren hebben regelmatig contact met de scholen in het stadsdeel. Zij controleren ook of de scholen zich aan de regels houden en houden acties bij de scholen waarbij zij ouders erop wijzen dat hun kind op tijd op school moet zijn. Tot de zomervakantie staan er een aantal momenten ingepland dat de leerplichtambtenaar op school aanwezig zal zijn. Wil u er op letten dat uw kind op tijd op school is zodat hij/zij om 8.35 uur in de klas kan zijn?

Werkzaamheden in de buurt
Onze school staat in de Groene AS en dat is een ecologische verbindingszone die grote en kleine natuurgebieden tussen Amstelland en Spaarnwoude met elkaar verbindt. In dit gebied bevindt zich een sluis die Slotervaart met de Ringvaart verbindt. De sluis is nodig toe aan vervanging en vorige week zijn de eerst werkzaamheden opgestart. Helaas wisten wij hier als school niet van, waardoor dit voor overlast op de parkeerplaats heeft gezorgd. Ook de komende periode zullen er werkzaamheden plaatsvinden. We weten nog niet precies wanneer, maar er zullen dan in ieder geval wel verkeerregelaars aanwezig zijn om de verkeersstroom te reguleren.

Naschoolse activiteiten
Vanwege de coronamaatregelen zijn er nog steeds geen naschoolse activiteiten op school. Wel worden er in de buurt door de gemeente activiteiten georganiseerd. Klik hier: A5_Pleinactiviteit_2021_2.pdf